Van Haren nieuws
donderdag, 17 juni 2010 08:10
Nieuwsbrief november 2012:
 
Berichtgeving inzake de verhoging van de assurantiebelasting naar 21%
 
 
 

Begin november heeft de overheid bekend gemaakt dat de assurantiebelasting per 1 januari 2013 van 9,7% naar 21% wordt verhoogd.
 
Wat betekent dit voor u?
Een gemiddeld huishouden betaalt per jaar aan haar schadeverzekeringen ongeveer € 1200,- (inclusief 9,7% assurantiebelasting). Door het verhogen van de belasting stijgen deze kosten voor het verzekeringspakket gemiddeld € 123,61 per jaar.
 
Wat is assurantiebelasting?
Bij het kopen van producten betaalt u belasting. De bekendste vorm van belasting is BTW. Voor verzekeringen noemen we die belasting “assurantiebelasting. (assurantie is een ander woord voor verzekering). Als u een verzekering hebt afgesloten, dan betaalt u hiervoor periodiek een bedrag aan de verzekeraar. Dat bedrag bestaat uit de premie voor de verzekering, kosten en belasting. Verzekeraars betalen de belasting die u betaalt, door aan de overheid. Door de verhoging van assurantiebelasting gaat het bedrag dat u aan de verzekeraar betaalt voor uw verzekeringen omhoog per 1 januari 2013.
 
Voor welke verzekeringen geldt de verhoging?
De verhoging geldt voor de meeste schadeverzekeringen. Voorbeelden van schadeverzekeringen zijn:
  • Autoverzekering;
  • Opstalverzekering;
  • Inboedelverzekering;
  • Aansprakelijkheidsverzekering;
  • Zakelijke schadeverzekeringen;
Over de premie van deze verzekeringen heft de overheid assurantiebelasting.
In de wet staan een aantal verzekeringen genoemd, waarover geen assurantiebelasting verschuldigd is (vrijstelling). Voor deze verzekeringen geldt de verhoging dus niet. Dit zijn:
Levensverzekeringen; Ongevallen- , invaliditeits-, en arbeidsongeschikheidsverzekeringen;  Ziekte- en ziektekostenverzekeringen; Werkloosheidsverzekeringen; Verzekeringen van zeeschepen (behalve pleziervaartuigen) en luchtvaartuigen; Transportverzekeringen; Herverzekeringen; Exportkredietverzekeringen.
 
Vanaf wanneer betaalt u de verhoogde assurantiebelasting?
U hebt bij ons één of meer schadeverzekeringen lopen. Betaalt u uw verzekering(en) per maand,
dan betaalt u over de premie vanaf 1 januari 2013 de verhoogde assurantiebelasting.
Betaalt u per kwartaal, half jaar of jaar, dan gaat de verhoogde assurantiebelasting in op het moment dat u voor het eerst in 2013 een premie moet betalen.
 
Mogelijkheid de verhoging te ontwijken?
De overheid heeft met verzekeraars afgesproken dat zij niet meewerken aan ontwijking van de
Belastingheffing. Van Haren Verzekeringen is ook gebonden aan deze afspraak. Wij werken niet mee aan verzoeken van klanten om contractvervaldata te vervroegen, of aan andere mogelijkheden om onder het verhoogde belastingtarief uit te komen.
 
Mag ik naar aanleiding van deze verhoging mijn verzekering opzeggen?
U kunt uw verzekering binnen de gebruikelijke voorwaarden altijd opzeggen. De verhoging van de assurantiebelasting vloeit voort uit wetgeving en geeft daarom geen reden om uw verzekering versneld op te zeggen.
 
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Van Haren Verzekeringen voorziet u graag van een persoonlijk advies om op uw premie te besparen. Wij hebben het A tot Z-pakket ontwikkeld, waarin u tot maximaal 12% korting op uw verzekeringspremie kunt opbouwen. Uniek aan ons pakket is dat wij een combinatie maken van producten van verschillende verzekeraars. Per verzekeringsproduct kiezen wij die aanbieder die zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke situatie en of wensen. Juist in deze tijd adviseren wij om al uw verzekeringen bij één kantoor onder te brengen en op die manier voordeel te behalen en kosten te besparen.
 

Indien u op dit moment vragen hebt, helpen wij u graag verder. Neem daarvoor contact op met één van onze medewerkers. Dat kan per telefoon 024 645 0040 of per email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .